Sastāvdaļas

● 500 g vistas krūtiņas

● 200 g baltmaizes

● 1/2 glāzes silta piena

● 6 ēdamkarotes sviesta

● 1/2 tējkarotes sāls

● šķipsniņa maltu piparu

● 1/2 glāzes rīvmaizes

● 1 ķiploka daiviņa

● 1 ēdamkarote saulespuķu eļļas

● 100 g siera


Pagatavošana

  1. Maizi sadrupina un aplej ar siltu pienu.
  2. Vistas gaļu sagriež mazos gabaliņos.
  3. Vistas gaļu kopā ar baltmaizi un ķiploka daiviņu samaļ virtuves kombainā vai gaļas maļamajā mašīnā.
  4. Malto vistas gaļas maisījumu sasāla un sapiparo.
  5. Sieru sagriež taisnstūra veida gabaliņos.
  6. No maltās vistas gaļas masas veido kotletes, vidū katrai kotletei liek siera gabaliņu.
  7. Kotleti veido tā, lai siers neiztecētu.
  8. Krāsni uzkarsē līdz 180 °C temperatūrai.
  9. Kotletes apviļā rīvmaizē.
  10. Sviestu izkausē sakarsētā pannā un kotletes apcep no abām pusēm (katru pusi cep aptuveni 3 minūtes).
  11. Kad kotletes apceptas, tās liek ietaukotā veidnē un turpina cept krāsnī 15 minūtes.
Cepta vista ar apelsīniem
...
Čanahi
...