Pagatavošana:


  1. Vistas šķiņķīti vāra uz mazas uguns, pievienojot laurlapu, smaržīgos piparus un sāli, līdz šķiņķītis mīksts. Atdzesē, atdala gaļu no ādas un kauliem, sagriež nelielos gabaliņos. 
  2. Šampinjonus un sīpolus smalki sagriež.
  3. Pannā uzkarsē pusi sviesta un cep sēnes.
  4. Saceptās sēnes noliek malā, pannā izkausē otru pusi sviesta, sautē sīpolus, līdz tie kļuvuši caurspīdīgi un brūni. 
  5. Karstumizturīgā trauciņā ieber saceptās sēnes, sīpolus un vārīto vistas gaļu, pieber sāli un piparus, samaisa.
  6. Visu pārlej ar saldo krējumu un pārber rīvēto sieru.
  7. Liek sakarsētā cepeškrāsnī un 180 grādu temperatūrā cep 25–30 minūtes, līdz siers kļuvis zeltaini brūns.

Tālāk

Sautētas vistu sirdis
...
Trusis podiņā jeb truša pīrāgs
...