Pagatavošana:


  1. Mērcei katliņā izkausē divas ēdamkarotes sviesta, pieber vienu ēdamkaroti miltu.
  2. Rūpīgi maisot, lēnā strūklā lej klāt siltu pienu, citrona sulu, sakapātu ķiploku un sarīvētu muskatriekstu.
  3. Buljonā, kam pievienoti burkāni, selerijas sakne un citi garšaugi, uz lēnas uguns sautē truša gaļu pusotru stundu.
  4. Tad atdzesē un gaļu sadala šķiedrās.
  5. Pirms tam izvārītajiem dārzeņiem pievieno saplucināto truša gaļu, mērci un uzsilda katliņā uz lēnas uguns.
  6. Pēc tam visu pārliek keramikas podiņā, pārkaisa ar rīvētu Soiras sieru un liek cepties cepeškrāsnī uz desmit minūtēm 160 grādu temperatūrā.
  7. Uz atsevišķas paplātes cepeškrāsnī izcep kārtainās mīklas aplīti.
  8. Kad sacepums gatavs, podiņam liek virsū kārtainās mīklas cepurīti.
  9. Dekorē ar nelielu burkānu, Briseles kāpostu lapiņām un vītinātas cūkgaļas

Tālāk


Sēņu un vistas žuljens
...
Burkānu kotletes
...