Jaunums
Čuguna trauku lietošanas un uzglabāšanas instrukcija
Čuguna trauki uzņem lielu karstuma daudzumu un attiecīgi to ilgu laika posmu notur, pateicoties biezajām trauka sienām. Būtiski, ka izstrādājumi no čuguna ir nekaitīgi cilvēku organismam. Čuguna trauki ir ilgmūžīgi, nebaidās no pārdegšanas, mehāniskiem bojājumiem, nepakļaujas deformācijai.
Jauno pannu nomazgā ar trauku mazgājamo līdzekli, rūpīgi
izberzējot ar asu švammīti vai birstīti. Pannu noskalo un rūpīgi noslauka sausu.
Pec tam čuguna trauku vajag norūdīt (ar salu), liekot uz
uguns un kārtīgi izdedzinot industriālo eļļu. Izslēdz krāsni un ļauj pannai
atdzist. Kamēr trauks ir silts, iztīrīt ar sausu salveti un ievērojot drošību
iesmērēt ar plānu kārtiņu augu eļļas. Augstākminēto procesu laikā
jānodrošina laba telpas ventilācija, vai arī procesi jāveic ārtelpās.
Čuguna pannas kopšana nelieto ziepes, metāla birstes, nemazgā
pannu trauku mazgājamā mašīnā.
Pēc pannas lietošanas, to uzreiz, kamēr tā vēl silta,
izslauki ar papīra dvieli vai, ja nepieciešams, nomazgā siltā ūdenī ar
švammīti. Pannu nedrīkst ilgstoši mērcēt un turēt ūdenī, pretējā gadījumā tai
veidosies rūsa. Nelieto trauku mazgājamo līdzekli vai asas birstes! Tā tu
saskrāpēsi pannas piededzināto taukvielas kārtiņu. Ja pannai kādas ēdienu atliekas
pieķērušās tik stingri, ka ar švammīti tās nenāk nost, beršanai izmanto rupjo
sāli vai uzvāri pannā nedaudz ūdens.
Pannas
kopšana ikdienā
1.
Neatstājiet ēdienu
traukā glabāšanai;
2.
Nav ieteicams traukā
gatavot skābus ēdienus;
3.
Nedrīkst trauku mazgāt
trauku mazgājamā mašīnā;
4.
Nepieļaujiet
trauka mazgāšanu ar asiem abrazīviem materiāliem;
5.
Nemērcējiet
trauku ūdenī ilgu laika posmu un nepieļaujiet ūdenim ilgi atrasties uz trauka
virsmas;
6.
Trauku
glabājiet sausā vietā ar noņemtu vāku;
7.
Nedrīkst
pakļaut trauku triecieniem un uzkarsētam traukam liet virsū aukstu ūdeni;
8.
Uz
trauka radušies rūsas plankumi ir no nepareizas ekspluatācijas un uz garantiju
neattiecas.
Ja
tomēr rūsa ir izveidojusies, varam ieteikt darīt sekojošas lietas tās
novēršanai:
1.
Lai
atbrīvotu trauku no rūsas traipiem ir iespēja to noberzt ar birsti ( nemetālisku švammi );
2.
Izkarsēt
trauku līdz 200 C temperatūrai;
3.
Ļaut
traukam atdzist līdz 100-150 C;
4.
Uzliet
augu eļļu un izkaisīt ar lielu rupjās sāls daudzumu;
5.
Ar
tīru lupatiņu izberzt eļļas un sāls maisījumu pa visu trauka virsmu, saglabājot
drošības pasākumus un piesardzību no apdegumiem;
6.
Kamēr trauks ir silts, iztīrīt ar sausu salveti un ievērojot
drošību iesmērēt ar plānu kārtiņu augu eļļas;